• 30Jan

    Składniki:

    Ciasto:

    2 szklanki mąki

    3/4 szklanki cukru

    1/2 paczki margaryny np. Kasi

    2 jaja

    1 łyżka oleju

    trochę cukru waniliowego

    2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia

    Pozostałe:

    2 łyżki kaszy manny

    powidła owocowe (najlepiej smakują jabłka, śliwki, truskawki, wiśnie)

    Wykonanie:

    Wyrobić wszystkie składniki,

    3/4 ciasta rozwałkować i położyć na spód formy,

    resztę wykorzystamy na kruszonkę.

    Na położone ciasto kładziemy powidła zmieszane z 2 łyżkami manny i jeżeli potrzeba to z odrobiną cukru do smaku.

    Pozostałe ciasto pokruszyć na małe kawałeczki i posypać całą powierzchnię owoców(ciasta).

    Wstawić do wcześniej nagrzanego piecyka do temperatury ok. 200stopni i piec około 50-60minut w zależności od piecyka.

    A oto zdjątko :)

Leave a Comment

Please note: Comment moderation is enabled and may delay your comment. There is no need to resubmit your comment.